Buchty jako od babičky

Jistě to znáte všichni. Přijdete k babičce a už v předsíni se line přenádherná vůně zrovna upečených koláčů, bábovky nebo třeba makových buchet. Vzpomínám si na to, jako by to bylo dnes. Chtěli byste se také naučit péct? Naše generace má to štěstí, že máme k dispozici spoustu moderních vychytávek, které naši předkové neměli, například takový hnětač těsta. Díky této velmi praktické vychytávce odpadá nutnost zpracovávat těsto ručně. Navíc můžete mít stoprocentní jistotu, že pokud do něj dáte správný poměr ingrediencí, těsto bude stejně jako výsledný produkt vždy stejné, tedy ideálně nadýchané a velmi chutné. Přesně jako od babičky. Hnětač těsta je v dnešní době nenahraditelný pomocník každého pekaře.

Nejlepší recept na české buchty

Pokud milujete české buchty, vyzkoušejte tento naprosto bezkonkurenční recept. Na těsto budeme potřebovat hladkou mouku, cukr, špetku soli, mléko kostku droždí, olej a trošku citronové kůry. Vezměte větší misku a nasypte do ní 600 g mouky. V ní udělejte důlek a do něj dejte 3 polévkové lžíce cukru, špetku soli, rozdrobené droždí a vše zalejte teplým mlékem. Jakmile vzejde kvásek, přidejte olej, těsto hněťte dokud se nepřestane lepit. Místo ručního hnětení můžete použít hnětač těsta. Po vykynutí těsto rozdělte na části cca 5×5 cm velké a začněte je plnit. Můžete použít tvarohovou, povidlovou nebo (moji nejoblíbenější) makovou náplň. Tyto náplně si můžete zakoupit téměř v každém supermarketu nebo si je můžete připravit doma, což je jistě lepší řešení, pokud máte dostatek času. Již během plnění si připravte hliníkový plech vymazaný tukem (nejlépe máslem nebo sádlem) a již v průběhu plnění hotové buchty klaďte na plech. Nezapomeňte, že každou buchtu je zapotřebí promazat ze všech stran. Díky tomu bude po upečení jednodušší buchty rozdělit, nebude docházet k připalování a výsledný produkt bude mít nádhernou barvu. V momentě, kdy bude hliníkový plech plný buchet, šup sním do trouby. Pečeme zhruba 30 minut. Přejeme dobrou chuť!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *