A jak si vy užíváte kávový mok?
Jsem velice náruživý a zároveň závislí kafař. Ano káva mě činí závislou, když bych po ránu do sebe nenalila hrnek kávy, mé tělo začne vyvádět. Jak? Bolest hlavy a špatné soustředění, je to jako když vám spadne rychle cukr, to vaše tělo také křičí o dodání. Ráda chodím do kavárniček, a vychutnávám si horkou černou tekutinu. Ale není káva jako káva. A po nějaké době jsem zjistila, že kávovary Nuova Simonelli jsou ty nejlepší. Hustá pěna, nemyslím ta mléčná, mluvím o tlaku, co v kávovarech Nuova Simonelli vytvoří. Kávová pěna, co dlouho a je opravdu jak našlehané mléko. Tomu říkám požitek z pití kávy. Bohužel mám tuto možnost pít kávu z kávovaru Nuova Simonelli jen zřídka. Jen pro upřesnění, tam kam jezdím služebně dostatek kaváren s kávovary Nuova Simonelli. Tam kde žiji natrvalo je to smutnější.
Ale nevěšte hlavu, když nejste tak nároční, jako já klasické kávovary pro kavárny, jsou velice kvalitní a dostačující. Řeknu Vám tajemství, i já chodím na klasiku. Samozřejmě, musíme vzít v potaz, důležitost velikou. Z jakého kávového zrna je tento mok připravován. Kávovary pro kavárny dokážou skvělí kávový mok. O tom nemusím psát žádné dlouhé články. Jenže když nějaký barbar nasype do zásobníku obyčejné kávové zrno, co bylo špatně upravené, nedostatečně či moc přepražené, tak to může vyjít z kávovaru pro kavárny pěkný hnus. Ano lidičky, káva může být kyselá, no to je po celé srandě. Když vypijete kyselá káva, tak je vám jasné, že den začal kysele. Když se vám něco takového stane, pátrejte po lepším a tomu zůstaňte věrní. Já se poučila, první doušek řekne vše, kyselou kávu děkuji ne. Chci si kávu užít ne ji přežít.